вторник, 19 януари 2016 г.

Какво да сменим първоначално на новата стара кола СЛЕД ПОКУПКАТА :)

След купуване на колата, задължително сменете веднага маслото с масления филтър и ангренажния ремък, евентуално с ангренажната ролка. Проверете и сменете ако е необходимо и въздушния и горивния филтър. 

Добре е също да смените антифриза, който може да е стар и да има много долята вода. Сменете и спирачната течност. Тя трябва да се сменя на 2-3 години, но повечето хора не го правят при което сменят после по спешност спирачна помпа и т.н. Огледайте и опипайте всички гумени уплътнения. Смяната и затягането им е лесно, но един теч на вода или бензин може да ви донесе страхотни проблеми - да ви остави на пътя, да ви блокира двигателя, да ви запали, ако е теч на гориво и т.н. 

Сменете стария акумулатор и изтърканите гуми, особено ако зимата наближава. 

Добре е да се замислите и за смяна на амортисьорите. Ако считате да карате колата примерно 5 години, по-добре ги сменете веднага и ползвайте едно по-удобно и надеждно окачване, вместо да чакате авария на пътя, поемайки друсанията по пътищата с тялото и бъбреците си. Същата тактика може да приложите и за части, като гърне и ауспух, свещи и кабели, скъсани тампони, термостат и други. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар