неделя, 17 юни 2018 г.

Каква кола да си купя? 5 въпроса и 5 отговора

Каква кола да си купя? 5 въпроса и 5 отговора
През близо 30-годишната ми практика на търговец на коли сред най-често търсените от мен съвети от познати е бил на тема “Каква кола да си купя?”
 Въпросът си остава вечно актуален и винаги в практиката ми не е следвал отговор, а един или няколко въпроса от сорта “Каква кола търсиш? За какво ще я използваш?”, както още няколко улесняващи и стесняващи избора. Всъщност повечето от търсещите съвет не искат информация, а просто потвърждение на вече почти направения си избор. И затова винаги предлагам пет прости въпроса, на които мераклията да си отговори преди да даде парите си нещо като при посещение при психоаналитик .

Какъв е начинът ви на каране?
Дали много? Дали малко? Дали колата е за мама да кара децата до градината и училището? Дали ще се използва и за друг превоз, освен на хора? Какво място в живота ви ежедневно заема автомобилът? Как се натиска педалът? Мислите ли за икономичност при карането? Доста хора след отговора на тези въпроси изведнъж осъзнават, че най-добър за тях е автомобилът за който дори и не са си помисляли предварително разбира се колата която аз мога да ви предложа е Хюндай и Киа на газ без конкуренция в момента спрямо цена качество , разход на гориво , цена на резервни части и не на последно място екстри и престиж .

Нужни ли са ми екстри и финтифлюшки в колата? С предлаганите от нас коли този въпрос отпада получавате всички екстри за малко пари няма нужда да избирате между цена и качество 
Е, много е хубаво колата ви да е с кожена тапицерия, отопляеми и охлаждаеми седалки, да има навигация, 14 говорителя и субуфър,  и под капака й да се крият 155 коня. Но този автомобил определено не е за българина до сега заради високата му цена и скъпата подръжка  Българският шофьор определено може да изкара и без това. Натрупването на “финтифлюшки” към поръчката ви за колата е манна небесна за дилъра, но при вашия джоб означава средно още 50 и повече процента увеличение към базовата цена на модела НО при нас това не е така получавате всичко на същата цена . Естествено, ще разполагате с повече мощ и удобства, без да се разделите с още десетина и повече месечни заплати?

Колко мощност ми е нужна?
Всеки шофьор си отваря широко очите, когато види комбинации от сорта на V6 и V8. Но днешните четирицилиндрови и вече модерните трицилиндрови предлагат мощност но и бързо износване но с нашият 4 цилиндров газов двигател ще получите повече от нужната ви мощност. със своите 155 конски сили с верига ще ви “носят” по автомагистралата достатъчно бързо и пъргаво. И в същотно време вместо 10-15 литра ще ви “харчат” по 8-11 литра газ на 100 км път. Освен това са и доста по-тихи в движението, което не е никак за пренебрегване, освен ако не сте фенове на гръмовния рев от ауспуха. Все пак ако имате намерение да теглите ремарке или каравана отново ще имате достатъчно мощ.
Кола ли да си купя или кросовър?
Модната дума днес на автопазара е кросовър или кратко казано SUV. Най-търсените са с размерите на среден седан, но имат доста по-голяма вариативност и функционалност на интериора. Към тази категория напоследък приспадат и т.н. “повдигнати хечбеци”, които народът нарича още “паркетници”. Карането на подобен автомобил допада доста повече на красивия пол, чиито нежни очи непрекъснато искат да видят какво става на пет сантиметра пред предната броня. Харесва им и “господстващото” като в живота високо сядане над пътя зад волана. Но все пак хечбеците, седаните и купетата са по-лесни за маневриране, ако повечето от времете си прекарвате в града. Не бива да си купувате спортно купе, колкото и да ви харесва, ако имате деца. Доста трудно е с детските столчета в тях и в такава семейна ситуация е задължителна четириврата кола, а още по-добре Флагмана на гамата Хюндай Санта Фе.

Изберете иновацията кола само на газ , а ние ви гарантираме : Много високо качествен здрав автомобил на ниска цена с евтини резервни части издържлив подходящ , за семеен  или служебен автомобил сигурен съм че нашата гама автомобили съчетава всички изисквания дори и на най - претенциозни и взискателни клиенти просто разгледайте колите и джиповете които предлагаме на най - ниски цени в съотношение цена качество. Иван Маринов - 0888357657  

Няма коментари:

Публикуване на коментар